petak, 22. lipnja 2018.

Podijelit ću s vama tajnu ljepote


Tajna ljepote je u zdravoj i blistavoj koži lica.



Prava ljepotica nije žena koja nosi puno šminke na licu već ona sa zdravim, održavanim i prirodno lijepim licem.


Prirodno lijepo lice može imati svaka žena. Potrebno je odnositi se prema koži lica u skladu s godinama. Mlade žene sa zdravom kožom ne trebaju puno ulagati u nju. Dovoljna je redovita hidratizacija. Starenjem koža traži preparate koji ju hrane i štite da ostane zategnuta, sjajna i zdrava. Već u 30-tima vidi se razlika u žena koje hrane svoja lica i onih koje su to zanemarile.
Nije dovoljno kožu lica tretirati univerzalnom kremom. Kada sivilo, bore, pigmentacijske mrlje prerano stignu na lice, teško će te ih u potpunosti ukloniti. Bolje spriječiti i ublažiti, nego liječiti!


Za postizanje zdrave kože treba u nju ulagati izvana i iznutra.

Povremeno treba uzeti dodatke prehrani za kožu, kosu i nokte. Jednom ili dva puta godišnje minimalno po mjesec dana. Ja obično krećem sa kurom poslije ljeta kada je koža iscrpljena od sunca. Preparati koje sam isprobala i kojima se nanovo vraćam su :
 

MERZ SPEZIAL DRAŽEJE A60

MIVITAKOŽA,KOSA,NOKTI KAPSULE A 30

 
 

Na licu se vidi tko ima zdravu i uravnoteženu prehranu, ne puši i prekomjerno ne konzumira alkoholna pića. Dakle na kožu utječu prehrana i loše navike. Unesite u prehranu vlakna, smanjite nezdrave masnoće, ograničite količinu ugljikohidrata, pijte puno vode, konzumirajte alkohol u umjerenim količinama i ne pušite.

Bez obzira na godine uvijek štitite kožu lica od sunca. Zrake sunca oštećuju stanice kože i ubrzavaju starenje. Isprobala sam različite proizvode i brandove, a ove godine sam odabrala:

LA ROCHE-POSAY SPF50+ FLUID ZA LICE 50ML

Vrlo sam zadovoljna. Proizvod  je u obliku rijetke, bijele tekućine, ne guši kožu, hidratizira i dobro štiti. Koristim ga redovito, a dodatno nanosim prije trčanja. Idealan je za sport.

Svakodnevnu jutarnju i večernju njegu potrebno je prilagoditi godinama, stanju kože i godišnjem dobu. Preporučam da povremeno odete na pregled kože lica, za ustanoviti stanje kože, koji možete dobiti u ljekarnama Salus ili kod profesionalnih kozmetičara (High Care Salus).

Moj jutarnji ritual je :
umjesto umivanja koristim Avene termalnu vodu koji mi hidratizira i osvježi kožu, zatim kožu lica čistim pjenom za čišćenje lica i tonikom skidam višak masnoća, na kraju nanosim dnevnu kremu. Uvečer ponavljam postupak, ali prije večernje kreme nanosim serum. Povremeno, prije tuširanja napravim piling lica da skinem sloj mrtvih stanica.

Svaka tri mjeseca mijenjam kozmetiku za lice. Koža lica zasiti se sastojaka iz jedne linije pa je preporučljivo dati joj nešto drugo. Osim toga prilagođavam je godišnjem dobu. Zimi su pogodnije hranjive zaštitne kreme, a ljeti lagane hidratizirajuće. Moje preporuke, koje sam koristila ove godine, su:


Svaka žena je lijepa na svoj način. Lice je prvo što vidi promatrač i po licu nas pamte. Zato njegujte i čuvajte svoje lice, a ono će vam biti zahvalno i dulje sakrivati vaše godine.


 

Nema komentara:

Objavi komentar

Što napraviti za sprečavanje i smanjenje gubitka kose?

Velika većina ljudi teži za zdravom i bujnom kosom. Ispadanje kose i njeno prorjeđivanje je uznemirujući problem koji utječe na samopouzdanj...